dracmus
El jajangmyeon o jjajangmyeon és un plat de la gastronomia de Corea derivat del zhajiang mian. Consisteix en fideus gruixuts de blat coberts amb una salsa espessa feta de chunjang (una pasta de soja salada negra), carn i verdura a daus i de vegades també marisc. Jajang (o jjajang), el nom de la salsa, és la pronunciació coreana dels caràcters xinesos 炸醬, que signifiquen literalment 'salsa fregida'. Myeon (o myun) significa 'fideu'.
La salsa es prepara amb una pasta de mongeta negra anomenada chunjang (hangul 춘장; xinès 春 醬), a la qual s'afegeix ceba saltada, carbassó i carn picada (de vedella o porc) o marisc trossejat.
Dit això, diré que no m'han agradat. El gust de la mongeta entre salat i dolç, m' ha semblat embafador i pesat. De fet el plat semblava chapapote i no venien ganes de menjar-ho, com després vaig confirmar. Els fideus són de tipus rinxol, un pel gruixudets, que no estan malament. En resum, no els puc recomanar.