dracmus
Avui faré una petita introducció del que he llegit que m´ha semblat interessant sobre el tipus de ramen SUMIRE.La llegenda explica que en els anys 60, Junren (純 連) va crear el que avui coneixem com miso ramen a Sapporo. És clar, miso ramen existien abans, però Junren va ser la botiga que va crear un estil personal que el va convertir en un gran èxit, elevant el miso ramen en una cosa gurmet.
Però quan el mestre de la botiga es va posar malalt, va decidir transferir el control al seu fill gran.
No obstant això, altres fills del mestre (hi havia tres) tenia els seus propis plans. Els caràcters xinesos 純 連, encara que es llegeixi com Junren, podrien també ser llegits com Sumire. Sí, l'idioma japonès pot ser boig de vegades. Fins i tot va haver-hi confusió entre els fidels seguidors de la botiga. Va ser Junren, o era Sumire? Doncs bé, amb el fill gran ara la gestió de Junren, els fills més joves van seguir endavant i van fer Sumire, l'elecció d'escriure fonèticament com す み れ.
Després d´aquesta introducció diré que els fideus son espectacularment bons, dintre de la categoria de fregits (com els raoh) i el brou es del milloret en misso que he tastat mai. A més a més porta molts trossos de verdures grandets (no com els que es solen posar habitualment que són ridículs) i trossos de carn picada. El gust es potent però val molt la pena. Com a última curiositat, són uns fideus de nissin que es venen a les cadenes seven eleven que hi ha a japó. En resum dels millors amb diferència que he tastat últimament. Per cert, els trobareu al market tokyo.